Ett lopp – två medaljer


Ikväll arrangerade löparklubben jag springer för, Sisu Forshaga SK, terräng-DM alltså distriktsmästerskapen i terränglöpning. Det finns korta DM(4 km) och långa DM(8 km) och idag var det dags för korta. Vi hade lite panik tidigare i veckan eftersom varenda terrängspår är isigt fortfarande, och man vill ha så bra underlag som möjligt med tanke på skaderisk och annat. Till sist lyckades vi i alla fall hitta en bra bana, lite platt för min smak men helt ok underlag.


Jag och Patrik före start


Röran före start

Det är inte svårt att arrangera en löptävling, om det är i en liten skala som idag. För att citera en f.d. elitlöpare som faktiskt var på plats idag med sin son: ”Det enda som behövs för att arrangera en löptävling är ett snöre”. Några fler saker behövdes idag, men inte mycket. Nummerlappar, snitslar så att ingen springer fel, en klocka och ett block att skriva på. Typ. Lite stressigt blev det mellan jobbet och tävlingen men det gick. Tomas skötte sekretariatet och jag gick med Lennart och snitslade. Några till kom och hjälpte till med skyltning och tidtagning.


En handskriven skylt. Det krävs inte så mycket


Vi snitslar bana

Det bästa med DM är att det är så roligt att träffa ”alla”, d.v.s. många av löparna i trakten som samlas vid den här typen av arrangemang. Tyvärr alldeles för få damer vilket är lite trist. Men kul är det, man hinner slänga några ord och slita litegrann ute på banan. Det var många ungdomar med idag vilket ju är jättekul.

Lite uppvärmning, säkerhetskissa och startskott. Det gick fort i början, jag försökte hänga på Sigrid vilket funkade i en kilometer ungefär, innan jag fick släppa. Jag hamnade lite i ingenmansland och fick jobba med mig själv för att fortsätta hålla uppe tempot. Några ungdomar kom i alla fall inte ifatt.

Trots att jag är gift med tidtagaren har jag inte koll på tiden, min klocka sa 17.17 efter 4 km, vilket ger en kilometertid på 4.19. Det är en ok tid som gav ett silver i seniorklassen och ett guld i veteranklassen K35(enda deltagare så det känns lite fuskigt). Jag var lite matt idag men ganska nöjd.


Medaljskörd


Herrsegrare Anders Eriksson, tvåa André Rangelind, trea Lars- Olof Gävert


Damtrean Frida Andersson, tvåan(jag) och segraren Frida Michold.

Resten av kvällen gick som tåget. Unge nr. 1 cyklade till gymnastik, unge nr. 2 gick till fotboll, unge nr. 3 gick på judo och hämtade hem unge nr. 4 från en kompis, unge nr. 5 är i Spanien. Jag hade förberett maten igår kväll så nu är allt som skulle göras gjort och folket på väg i säng. Tomas är Skellefteåsupporter så han sitter och dör lite framför extratv:n.

Annonser

3 thoughts on “Ett lopp – två medaljer

  1. Bra sprunget! För mig var det som jag sa innan, det kanske inte gjorde nåt med en lite sämre uppladdning (direkt från jobbet och allmänt seg…) Har fortfarande kvar det spännande momentet att ladda in och ta en titt på km-tiderna. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s