Spinning för barncancerfonden

10 timmar på en spinningcykel. En Vätternrunda inomhus. Det kallar jag utmaning.

spinning2

Det hela började med att cykelklubben jag är medlem i, OK Tyr Cykel, skulle arrangera en insamling till Barncancerfonden i samarbete med KMTI, ett gym i stan. Idén var att folk skulle betala 100:- för ett spinningpass. 30 cyklar, 10 timmars spinning skulle ge 30.000 kr till insamlingen. Jag funderade lite och tänkte att det borde gå att samla in mer än så på en cykel. Jag bokade en cykel för hela dagen och ringde runt till potentiella sponsorer. Jag fick napp hos tre lokala företag: Partnerdata, 5 snickare och Peab. De skulle sponsra med 2000 kr var om jag cyklade alla 10 timmarna. Parntnerdata var dessutom generösa och sponsrade med fina cykelkläder med tryck.

Jonas, som höll i arrangemanget, hörde av sig och sa ”du vet att du blir adlad va, om du kör i tio timmar” och så repade en helt annan historia upp sig. Bakgrunden till de tio timmarna var en obskyr cykelsammansvärjning som jag inte riktigt kan förklara. Läs mer om Sufferfest här Kortfattat kan man säga att några personer producerar cykelfilmer som man kan köpa och använda som inspiration till intervallcykling. Filmerna är det som kallas Sufferfest och bygger på ett låtsasland, Sufferlandria och då naturligtvis låtsasfolket Sufferlandrians. Som namnen antyder är detmycket fokus på lidande. Över huvud taget ett väldigt grabbigt machoupplägg men ska man titta på filmerna i 10 timmar, som jag skulle, så gäller det att gilla läget. Adlingen handlade om att om man ser tio filmer i rad med max fem minuters paus mellan varje, så kan man bli en Knight of Sufferlandria, eller i mitt fall Dame of Sufferlandria. Coolt/nördigt. Välj sälv.

spinning4

Själva cyklingen då? Det här var i februari och jag hade inte cyklat sedan oktober, inte en timme på spinningcykel eller vanlig cykel över vintern, så lite orolig var jag. Mest för rumpan. Jag bestämde mig för att köra lite lugnare de första tre timmarna för att se hur det kändes, men ändå köra alla intervaller. Första timmen dök Magnus upp och satt bredvid, det kändes väldigt bra. Sen passerade massor av folk jag kände under dagen, och körde en timme eller flera. Jag blev nog mindre och mindre social ju tröttare jag blev men det var kul med omväxlingen. Femte och sjätte timmen var psykiskt jobbigt eftersom det fortfarande kändes långt kvar, men sen gick det lättare och lättare. Sista två passen gick på bara vilja. Pulskurvan såg ut så här efter dagens slut:

pulskurva

Jag åt och drack varje timme, lite olika käk. Banan, choklad, ostkaka, smörgås, kesella. Det jag var sugen på. En smal sak att fixa käk när man sitter still och kan ha en väska bredvid, inte som att cykla ute då man ska proppa ner det i tröjan. Vi var sex personer som cyklade alla tio timmarna. Inget jag skulle göra igen inom en snar framtid, men pengarna till Barncancerfonden kändes bra att dra in och mentalt är det ytterligare en ”jag klarade faktiskt att…” som jag kan plocka fram när det känns motigt att spring, cykla eller något annat. För mig är det viktigaste med att anta och klara utmaningar som denna den mentala syrkan det ger att veta att jag har gjort det.

Annonser

2 thoughts on “Spinning för barncancerfonden

  1. Ping: Rivstart | Alla kan träna

  2. Ping: Jag spinner | Alla kan träna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s